AAT TEST ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΣΤΟ 1ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Γράψτε το Ονομά σας με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.

Is this your test? Login to manage it. If not, you can create a test just like it.

This is a non-interactive preview of the quiz content.

1.
2 points
Στο πρότυπο του απλού αρμονικού ταλαντωτή η επιτάχυνσή του είναι μέγιστη κατά μέτρο όταν και η δύναμη επαναφοράς είναι μέγιστη κατά μέτρο.
2.
2 points
Ένα σώμα εκτελεί απλή αρμονική ταλάντωση.
Όταν κινείται από την θέση x = +Α προς την θέση x = 0 , κάνει επιταχυνόμενη κίνηση με αποτέλεσμα η κινητική του ενέργεια να αυξάνεται.
3.
2 points
Σώμα που εκτελεί απλή αρμονική ταλάντωση, τη χρονική στιγμή t=0 βρίσκεται στη θέση x = +A.
Την χρονική στιγμή t1= t+Τ/4 , η δυναμική του ενέργεια είναι ίση με την ολική του ενέργεια Ε.
4.
2 points
Σε κύκλωμα ηλεκτρικών ταλαντώσεων, που εκτελεί αμείωτη ταλάντωση, κάποια χρονική στιγμή t = 0 το ρεύμα στο κύκλωμα είναι ίσο με μέγιστο.
Σε χρόνο Τ/2 μετά την χρονική στιγμή t = 0, η ενέργεια μαγνητικού πεδίου είναι μέγιστη.
5.
2 points
Δύο απλές αρμονικές ταλαντώσεις πραγματοποιούνται στο ίδιο σημείο, έχουν την ίδια διεύθυνση και συχνότητα, και πλάτη Α1 και Α2 (A1>A2).
Αν οι ταλαντώσεις αυτές παρουσιάζουν διαφορά φάσης 0 rad, τότε το πλάτος Α της σύνθετης ταλάντωσης που προκύπτει από τη σύνθεσή τους είναι Α = Α1 - Α2
6.
2 points
Το πλάτος ταλάντωσης ενός απλού αρμονικού ταλαντωτή διπλασιάζεται. Τότε διπλασιάζονται τόσο η σταθερά επαναφοράς όσο και η μέγιστη επιτάχυνση.
7.
2 points
Σε κύκλωμα αμείωτων ηλεκτρικών ταλαντώσεων LC, όταν η ενέργεια του μαγνητικού πεδίου είναι μηδέν η τάση στα άκρα του πυκνωτή στο κύκλωμα είναι μέγιστη.
8.
2 points
Σώµα συµµετέχει ταυτόχρονα σε δύο απλές αρµονικές ταλαντώσεις, που πραγματοποιούνται στο ίδιο σημείο, έχουν την ίδια διεύθυνση και οι συχνότητες f1 και f2 διαφέρουν λίγο µεταξύ τους (f1>f2).
Οι ταλαντώσεις περιγράφονται από τις σχέσεις x1=Αηµω1t και x2=Aηµω2t.
Η ταλάντωση που προκύπτει από την σύνθεσή τους παρουσιάζει μέγιστο πλάτος 2Α και το αμέσως επόμενο ελάχιστο ίσο με μηδέν σε χρονικές διάρκειες ίσες με 1/(f1-f2)
9.
2 points
Σε μια φθίνουσα ταλάντωση περιόδου T, της οποίας το πλάτος μειώνεται εκθετικά με το χρόνο, ενεργεί στο σώμα που ταλαντώνεται αντιτιθέμενη δύναμη της μορφής F = -b.x
10.
2 points
Σε μια εξαναγκασμένη ταλάντωση η συχνότητα του διεγέρτη είναι μικρότερη από την ιδιοσυχνότητα του ταλαντωτή.
Αν αυξάνουμε συνεχώς τη συχνότητα του διεγέρτη, το πλάτος της εξαναγκασμένης ταλάντωσης θα μένει σταθερό